W poniższej ofercie proponujemy organizacje uroczystości Komunijnych

Propozycje można dopasować do swoich potrzeb zmieniając rodzaje i menu w obszarze 3 opcji np. mięso z propozycji 1 dodatki z propozycji 2 itp.

Przy jednorazowym dowozie posiłku w opcji K1 i K2 zwrot termoportu jest po stronie zamawiającego w poniedziałek po uroczystości

KOM 1 Forma bezobsługowa obiad bez kolacji (w przeliczeniu na osobę):

(dostawa posiłku w termo porcie forma bezobsługowa bez zastawy porcelanowej)

(KOM 1/1) 1 porcja zupy, 2 porcje mięsa / osoba na ciepło + dodatki 2 porcje (60,00 zł osoba )

(KOM 1/2) 1 porcja zupy, 2,5 porcji mięsa / osoba na ciepło + dodatki 2,5 porcji (70,00 zł osoba)

(KOM 1/3) 1 porcja zupy, 3 porcje mięsa na ciepło + dodatki 3 porcje (80,00 zł /osoba)

KOM 2 Forma bezobsługowa obiad + kolacja (w przeliczeniu na osobę):

(dostawa posiłku w termoporcie forma bezobsługowa bez zastawy porcelanowej)

(KOM 2/1) 1 porcja zupy, 2 porcje mięsa/osoba na ciepło + dodatki / 2 porcje + 2 porcje garmażerki + 1 porcja sałatki /osoba (90,00 zł osoba)

(KOM 2/2) 1 porcja zupy, 2,5 porcji mięsa /osoba na ciepło + dodatki / 2,5 porcji + 2,5 porcji garmażerki + 1 porcja sałatki /osoba (100,00 zł osoba)

(KOM 2/3) 1 porcja zupy, 3 porcje mięsa na ciepło + dodatki 3 porcje + 3 porcje garmażerki + 1 porcja sałatki / osoba (110,00 zł /osoba)

KOM 3 Forma obsługowa (oferta cenowa przygotowywana indywidualnie) obiad + kolacja + serwis kawowy:

(pełna obsługa kelnerska z zastawą porcelanową potrzebną do wydania zamówionego posiłku)

(Serwis kawowy i serwowanie tortu w cenie usługi)

(tort, ciasto, napoje po stronie zamawiającego)

(Stoły i krzesła wliczone w cenę)

(KOM 3/1) 1 porcja zupy (dwa rodzaje), 2 porcje mięsa / osoba na ciepło + dodatki 2 porcje + 2 porcje garmażerki + 1 porcja sałatki / osoba + serwowanie tortu+ serwis kawowy

(KOM 3/2) 1 porcja zupy (dwa rodzaje), 2,5 porcji mięsa / osoba na ciepło + dodatki 2,5 porcji + 2,5 porcji garmażerki + 1 porcja sałatki / osoba + serwowanie tortu+ serwis kawowy

(KOM 3/3) 1 porcja zupy ( dwa rodzaje), 3 porcje mięsa na ciepło + 3 porcje dodatku na ciepło + 3 porcje garmażerki + 1 porcje sałatki / osoba + serwowanie tortu+ serwis kawowy

 

Komunie wariant klasyczny

Propozycja 1

Zupa do wyboru (jeden rodzaj do wyboru):

  • „Nenusco” zupa selerowo – migdałowa
  • Rosół domowy z makaronem
  • Krem z białych szparag z groszkiem ptysiowym
  • Zupa gulaszowa po węgiersku
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym

Drugie danie:

  • Kotlet De Volaille z kurczaka , masła i pietruszki ( mięso panierowane)
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie z francuskiej musztardy
  • Zraz wołowy po staropolsku w ciemnym sosie
  • Pieczeń z karkówki pikowana czosnkiem w sosie leśnym ( sos grzybowy )
  • filet drobiowy w sosie kurkowym

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z koperkiem i masełkiem
  • Ziemniaki pieczone z ziołami
  • Kluski półfrancuskie
  • Zestaw surówek ( marchewka / buraczki / biała kapusta)
  • Kapusta modra z rodzynkami
  • Bukiet warzyw gotowany na parze

Zakąski zimne:

  • Schab pieczony w ziołach z twarożkiem pieprzowym
  • Indyk dekorowany owocami egzotycznymi
  • Przekładaniec wieprzowy z kolorowa papryką
  • Szparagi zawijane w szynce konserwowej

Sałatki:

  • „Kartofel salat” z kiełbasą jałowcową
  • Sałatka „cezar” z grillowanym kurczakiem

 

Propozycja 2

Zupa (jeden rodzaj do wyboru):

  • „Nelusco” zupa selerowo – migdałowa
  • Rosół domowy z makaronem
  • Krem z białych szparag z groszkiem ptysiowym
  • Zupa gulaszowa po węgiersku
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym

Drugie danie:

  • Kieszonka ze schabu z serem i szynką ( mięso panierowane )
  • Filet z kurczaka w sosie królewskim ( sos śmietanowy z kawałkami pomidorków )
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym ( kawałki
  • Sztufada pikowana czosnkiem i rozmarynem (karkówka pieczona w całości podawana w plastrach)
  • Roladka z suszonymi pomidorami i borowikami ( zrazik )

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
  • Ryż z warzywami
  • Frytki lub ziemniaki pieczone z rozmarynem ( dostępność tylko w opcji obsługowej )
  • Zestaw surówek ( marchewka / buraczki / biała kapusta)
  • Kalafior gotowany z masełkiem i bułką tartą
  • Mix sałat z pomidorem , ogórkiem zielonym i rzodkiewką

Zakąski zimne:

  • Schab pieczony ze śliwką
  • Roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem
  • Indyk w maladze
  • Jajko w szynce na sałatce jarzynowej

Sałatki:

  • Sałatka makaronowa z brokułami i jajkiem
  • Sałatka grecka z serem feta i oliwkami

 

Komunie wariant nowoczesny

Propozycja 1

Zupa (jeden rodzaj do wyboru):

  • „Nelusco” zupa selerowo – migdałowa
  • Rosół domowy z makaronem
  • Krem z białych szparag z grzankami
  • Zupa gulaszowa po węgiersku
  • Krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym

Drugie danie:

  • Kaczka po poznańsku z pieczonym jabłkiem
  • Schab zapiekany z gorgonzolą i pomidorkami cherry
  • Indyk z camembertem w panierce sezamowej ( mięso panierowane )
  • Roladka grecka z bakłażanem , suszonymi pomidorami i feta
  • Łosoś pieczony w sosie koperkowo – kaparowym

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Pyzy drożdżowe ( dostępność tylko w opcji obsługowej)
  • Kulki ziemniaczane ( dostępność tylko w opcji obsługowej)
  • Zestaw surówek ( marchewka / buraczki / biała kapusta)
  • Buraczki na ciepło
  • Szparagi gotowane z masłem

Zakąski zimne:

  • Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim
  • Mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami i kaparami
  • Wykwintny pasztet z sosem żurawinowym
  • Roladka wieprzowa z kurkami i pietruszką

Sałatki:

  • Mix sałat z brzoskwinią, ananasem, camembertem smażonym, prażonymi orzechami i sosem vinegrette
  • Sałatka z wędzonego łososia i jaj przepiórczych, rukoli, roszponką polana oliwą truflową