W poniższej ofercie proponujemy organizacje uroczystości Komunijnych
Forma obsługową uroczystości komunijnych w roku 2025 jest dostępna tylko w opcji powyżej 50 osób

Podany cennik jest aktualny na rok 2025

Propozycje można dopasować do swoich potrzeb zmieniając rodzaje i menu w obszarze 3 opcji np. mięso z propozycji 1 dodatki z propozycji 2 itp.

Przy jednorazowym dowozie posiłku w opcji K1 i K2 zwrot termo portu jest po stronie zamawiającego w poniedziałek po uroczystości

  • KOM 1 Forma bezobsługowa KOMUNIE

    obiad bez kolacji (w przeliczeniu na osobę)

    (dostawa posiłku w termo porcie forma bezobsługowa bez zastawy porcelanowej)

     

    (KOM 1/1) 1 porcja zupy, 2 porcje mięsa / osoba na ciepło + dodatki  2 porcje+ surówka 1 porcja / os  (110,00 zł osoba )

     

    (KOM 1/2) 1 porcja zupy, 2,5 porcji mięsa / osoba na ciepło + dodatki 2,5 porcji + surówka 1 porcja/os (120,00 zł osoba)

     

    (KOM 1/3) 1 porcja zupy, 3 porcje mięsa na ciepło + dodatki 3 porcje + surówka 1 porcja/os  (130,00 zł osoba)

  • KOM 2 Forma bezobsługowa KOMUNIE

    obiad + kolacja (w przeliczeniu na osobę)

    (dostawa posiłku w termo porcie forma bezobsługowa bez zastawy porcelanowej)

     

    (KOM 2/1) 1 porcja zupy, 2 porcje mięsa/osoba na ciepło + dodatki / 2 porcje + surówka 1 porcja .

    KOLACJA  2 porcje garmażerki + 1 porcja sałatki /osoba (140,00 zł osoba)

     

    (KOM 2/2) 1 porcja zupy, 2,5 porcji mięsa /osoba na ciepło + dodatki / 2,5 porcji + surówka 1 porcja.

    KOLACJA   2,5 porcji garmażerki + 1 porcja sałatki /osoba (150,00 zł osoba)

     

    (KOM 2/3) 1 porcja zupy, 3 porcje mięsa na ciepło + dodatki 3 porcje + surówka 1 porcja.

    KOLACJA   3 porcje garmażerki + 1 porcja sałatki / osoba (160,00 zł /osoba)

  • KOM 3 Forma obsługowa KOMUNIE

     obiad + kolacja + serwis kawowy 

    (pełna obsługa kelnerska z zastawą porcelanową potrzebną do wydania zamówionego posiłku)
    (Serwis kawowy i serwowanie tortu w cenie usługi)
    (tort, ciasto, napoje po stronie zamawiającego)
    (Stoły i krzesła wliczone w cenę)

     

    (KOM 3/1) 1 porcja zupy (dwa rodzaje), 2 porcje mięsa / osoba na ciepło + dodatki 2 porcje + surówka 1  porcja

    KOLACJA 2 porcje garmażerki + 1 porcja sałatki / osoba + serwowanie tortu+ serwis kawowy  ( 280,00 zł osoba )

     

    (KOM 3/2) 1 porcja zupy (dwa rodzaje), 2,5 porcji mięsa / osoba na ciepło + dodatki 2,5 porcji+ surówka 1 porcja

    KOLACJA 2,5 porcji garmażerki + 1 porcja sałatki / osoba + serwowanie tortu+ serwis kawowy  ( 300,00 zł osoba )

     

    (KOM 3/3) 1 porcja zupy ( dwa rodzaje), 3 porcje mięsa na ciepło + 3 porcje dodatku na ciepło +surówka 1 porcja

    KOLACJA  3 porcje garmażerki + 1 porcje sałatki / osoba + serwowanie tortu+ serwis kawowy  ( 320,00 zł osoba )

  • Propozycja 1 KOMUNIE WARIANT KLASYCZNY

    Zupa do wyboru (jeden rodzaj do wyboru):
    „Nenusco” zupa selerowo – migdałowa
    Rosół domowy z makaronem
    Krem z białych szparag z groszkiem ptysiowym
    Zupa gulaszowa po węgiersku
    Krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym


    Drugie danie:

    Kotlet De Volaille z kurczaka , masła i pietruszki ( mięso panierowane)
    Polędwiczka wieprzowa w sosie z francuskiej musztardy
    Zraz wołowy po staropolsku w ciemnym sosie
    Pieczeń z karkówki pikowana czosnkiem w sosie leśnym ( sos grzybowy )
    Filet drobiowy w sosie kurkowym


    Dodatki:

    Ziemniaki gotowane z koperkiem i masełkiem
    Ziemniaki pieczone z ziołami
    Kluski półfrancuskie

     

    Warzywa na ciepło:
    Kapusta modra z rodzynkami
    Bukiet warzyw gotowany na parze

     

    Zestaw surówek

    ( surówka wiosenna  / buraczki / biała kapusta)


    Zakąski zimne:

    Schab pieczony w ziołach z twarożkiem pieprzowym
    Indyk dekorowany owocami egzotycznymi
    Przekładaniec wieprzowy z kolorowa papryką
    Szparagi zawijane w szynce konserwowej


    Sałatki:

    „Kartofel salat” z kiełbasą jałowcową 1,5 kg ( 8 porcji mniejszych lub 4 porcje większe)
    Sałatka „cezar” z grillowanym kurczakiem 1 kg ( 8 porcji mniejszych lub 4 porcje większe)

  • Propozycja 2 KOMUNIE WARIANT KLASYCZNY

    Zupa do wyboru (jeden rodzaj do wyboru):
    „Nelusco” zupa selerowo – migdałowa
    Rosół domowy z makaronem
    Krem z białych szparag z groszkiem ptysiowym
    Zupa gulaszowa po węgiersku
    Krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym


    Drugie danie:

    Kieszonka ze schabu z serem i szynką ( mięso panierowane )
    Filet z kurczaka w sosie królewskim ( sos śmietanowy z kawałkami pomidorków )
    Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym ( kawałki
    Sztufada pikowana czosnkiem i rozmarynem (karkówka pieczona w całości podawana w plastrach)
    Roladka z suszonymi pomidorami i borowikami ( zrazik )


    Dodatki:

    Ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
    Ryż z warzywami
    Frytki  ( dostępność tylko w opcji obsługowej )

    Ziemniaki pieczone z rozmarynem

     

    Warzywa na ciepło ;
    Kalafior gotowany z masełkiem i bułką tartą

     

    Zestaw surówek ;

    ( surówka wiosenna / buraczki / biała kapusta)


    Zakąski zimne:

    Schab pieczony ze śliwką
    Roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem
    Indyk w maladze
    Szparagi w szynce


    Sałatki:

    Sałatka makaronowa z brokułami i jajkiem 1,5 kg ( 8 porcji mniejszych lub 4 porcje większe)
    Sałatka grecka z serem feta i oliwkami 1 kg ( 8 porcji mniejszych lub 4 porcje większe)

     

  • Propozycja 3 KOMUNIE WARIANT NOWOCZESNY

    Zupa do wyboru (jeden rodzaj do wyboru):
    „Nelusco” zupa selerowo – migdałowa
    Rosół domowy z makaronem
    Krem z białych szparag z grzankami
    Zupa gulaszowa po węgiersku
    Krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym


    Drugie danie:

    Kaczka po poznańsku z pieczonym jabłkiem
    Schab zapiekany z gorgonzolą i pomidorkami cherry
    Indyk z camembertem w panierce sezamowej ( mięso panierowane )
    Roladka grecka z bakłażanem , suszonymi pomidorami i feta ( mięso drobiowe )
    Łosoś pieczony w sosie koperkowo – kaparowym


    Dodatki:

    Ziemniaki gotowane z koperkiem
    Pyzy drożdżowe
    Kulki ziemniaczane

     

    Warzywa na ciepło;

    Buraczki na ciepło
    Szparagi gotowane z masłem

     

    Zestaw surówek;

    ( surówka wiosenna / buraczki / biała kapusta)


    Zakąski zimne:

    Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim
    Mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami i kaparami
    Wykwintny pasztet z sosem żurawinowym
    Roladka wieprzowa z kurkami i pietruszką


    Sałatki:

    Mix sałat z brzoskwinią, ananasem, camembertem smażonym, prażonymi orzechami i sosem vinegrette 1 kg ( 8 porcji mniejszych lub 4 porcje większe)
    Sałatka z wędzonego łososia i jaj przepiórczych, rukoli, roszponką polana oliwą truflową 1 kg ( 8 porcji mniejszych lub 4 porcje większe)