Propozycja 2
Zupa do wyboru (jeden rodzaj do wyboru):
„Nelusco” zupa selerowo – migdałowa
Rosół domowy z makaronem
Krem z białych szparag z groszkiem ptysiowym
Zupa gulaszowa po węgiersku
Krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym
Drugie danie:
Kieszonka ze schabu z serem i szynką ( mięso panierowane ,tak jest panierka i nie jest jej mało 😉
Filet z kurczaka w sosie królewskim ( sos śmietanowy z kawałkami pomidorków )
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym ( bitka wieprzowa )
Sztufada pikowana czosnkiem i rozmarynem (karkówka pieczona w całości podawana w plastrach)
Roladka z suszonymi pomidorami i borowikami ( zrazik )
Dodatki:
Ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
Ryż z warzywami
Frytki ( dostępność tylko w opcji obsługowej )
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Warzywa na ciepło ;
Kalafior gotowany z masełkiem i bułką tartą
Zestaw surówek ;
( surówka wiosenna / buraczki / biała kapusta)
Zakąski zimne:
Schab pieczony ze śliwką
Roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem
Indyk w maladze
Szparagi w szynce
Sałatki:
Sałatka makaronowa z brokułami i jajkiem 1,5 kg ( 8 porcji mniejszych lub 4 porcje większe)
Sałatka grecka z serem feta i oliwkami 1 kg ( 8 porcji mniejszych lub 4 porcje większe)