Propozycja 3
Zupa do wyboru (jeden rodzaj do wyboru):
„Nelusco” zupa selerowo – migdałowa
Rosół domowy z makaronem
Krem z białych szparag z grzankami
Zupa gulaszowa po węgiersku
Krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym
Drugie danie:
Kaczka po poznańsku z pieczonym jabłkiem
Schab zapiekany z gorgonzolą i pomidorkami cherry
Indyk z camembertem w panierce sezamowej ( mięso panierowane )
Roladka grecka z bakłażanem , suszonymi pomidorami i feta ( mięso drobiowe )
Łosoś pieczony w sosie koperkowo – kaparowym
Dodatki:
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Pyzy drożdżowe
Kulki ziemniaczane
Warzywa na ciepło;
Buraczki na ciepło
Szparagi gotowane z masłem
Zestaw surówek;
( surówka wiosenna / buraczki / biała kapusta)
Zakąski zimne:
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim
Mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami i kaparami
Wykwintny pasztet z sosem żurawinowym
Roladka wieprzowa z kurkami i pietruszką
Sałatki:
Mix sałat z brzoskwinią, ananasem, camembertem smażonym, prażonymi orzechami i sosem vinegrette
Sałatka z wędzonego łososia i jaj przepiórczych, rukoli, roszponką polana oliwą truflową