Propozycja 3
Aperitif:
- lampka hiszpańskiego wina czerwonego lub białego
Zimne przekąski:
- rostbef pieczony po angielsku w musztardzie francuskiej
- pasztet w cieście francuskim w sosie remoulade
- sałatka z owoców morza podawana na cykorii
- vitello tonnato – cielęcina w sosie tuńczykowym
- carpaccio wołowe ze smażonymi borowikami
- kurczak faszerowany wołowiną i pistacjami
- terrine z kaczki z żurawiną
- pstrąg gotowany na zimno z owocem granatu
Antipasto misto przekąski włoskie:
- cukinia faszerowana kozim serem
- piramidka z bakłażana z mozzarellą w occie z modeny
- pieczarki faszerowane cielęciną i serem gorgonzola
- papryczka faszerowana świeżym szpinakiem i kurkami
Sałatki:
- sałatka z świeżego szpinaku, ćwikłą i orzechami nerkowca
- sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem