Propozycja 2
Zupa 1 porcja / osoba do wyboru:
- zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
- zupa gulaszowa
Danie główne – forma podawania talerzowo 1 porcja / os. do wyboru:
- filet drobiowy faszerowany szpinakiem w sosie porowo śmietanowym
- ser camembert panierowany w sosie żurawinowym (wegetariańskie)
Dodatki 1 porcja / os.:
- ryż curry
- warzywa gotowane na parze
Deser 1 porcja / os.:
- szarlotka z bitą śmietaną
Serwis kawowy:
- kawa
- herbata
- dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier
Zakąski zimne – forma podania platery w stół 3 porcje / os.:
- schab z musem pieprzowym
- indyk w owocach egzotycznych
- terrina z grzybami na rukoli
- mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami
Sałatki:
- sałatka ziemniaczana z kiełbasą jałowcową
- sałatka z grillowanym kurczakiem
Dodatki:
- pieczywo mieszane
- masło
Śniadanie 1 porcja / os.:
- barszcz z pasztecikiem