Menu nowoczesne
Przekąski zimne:
- tatar wołowy podwędzany dymem z szyszki z kruchą sałatą i grzanką (tylko w formie z obsługą kelnerską)
- plastry kaczki na marmoladzie jabłkowo-gruszkowej z rukolą w sosie malinowym
- „gravlax” łosoś norweski marynowany w pieprzu pomarańczowym z koprem włoskim skropiony oliwą truflową
- pstrąg gotowany na zimno z oliwą orzechową i owocem granatu
- carpacio wołowe z czerwoną cebulą i marynowanymi kurkami
- rozbeff po angielsku z sosem salsa verde
- vitello tonato – cielęcina z sosem tuńczykowym
- marynowy śledź z piernikiem dekorowany roszponką
Przekąski mięsne ciepłe:
- ziołowy kurczak zrolowany w cukini
- cielęcina z szałwią w szynce dojrzewającej
- mini kulki wołowe z warzywami po cygańsku
- pieczarki grillowane z wieprzowiną i kolendrą
- marynowane w koniaku plastry polędwiczki na gałązkach rozmarynu
- pulpeciki drobiowe z makaronem penne i pepperonatą
- kurczak ze śliwka kalifornijska w boczku
- kurczak z warzywami w cieście filo
- eskalopki wieprzowe w sosie śmietanowo – kurkowym
- kurczak w cieście z paprykowym kuskusem
- pieczone żeberka glazurowane miodem i ostrą papryką
- kurczak z estragonem i skórką cytrynową na rata tui warzywnym
Przekąski rybne ciepłe:
- łosoś w otulinie z boczku na szpinakowym rissoto
- zapiekany pomidor z krewetkami i kuskusem
- rolada z koprem włoskim i pomidorem w cieście filo
- morszczuk w sosie słodko – kwaśnym
- dorsz w sosie koperkowo – kaparowym
- sandacz w sosie limetkowym
Przekąski wegetariańskie ciepłe:
- grillowany bakłażan z ricottą i szpinakiem
- ravioli serowe zapiekany w pomidorach pelatti i gorgonzoli
- camembert z ananasem w migdałach
- warzywa grillowane z serem feta
- penne w sosie szpinakowo śmietanowym
Sałatki:
- mix sałat z grillowanym kurczakiem w sosie curry-mango
- z marynowaną cukinią, prażonym bekonem podawana na sałacie lodowej z winegretem
- z pieczonej kaczki, pomarańczy i kiełkami słonecznika w asyście rukoli i sosu pomarańczowego
- sałatka z roszponki, gruszki, płatków migdałowych i sera pleśniowego z sosem z octu balsamicznego z Modeny
- sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i pomidorem skropiona oliwą z oliwek i sokiem z cytryny
- mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, krewetkami w sosie limonowym
- sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i ananasem na świeżo ciętej sałacie lodowej z sosem winegret
- liście młodego szpinaku, orzechy pini, brzoskwinia, gruszka, truskawki, ziarna sezamu, sos z octu balsamicznego
- sałatka z makaronu penne z Pesto bazyliowym, kurczakiem grillowanym, pomidorem i czarnymi oliwkami
- sałatka Cezar, kurczak grillowany z grzankami na sałacie lodowej z oliwą z oliwek
- mix sałat z rukolą, mozarellą, suszonymi pomidorami i sosem bazyliowym
- mix sałat z brzoskwinią, ananasem, camembertem smażonym, orzechami i sosem winegret
- sałatka ziemniaczana z kiełbasą jałowcową z dodatkiem ogórka kiszonego i sosu majonezowego
- sałatka z wędzonego łososia i jaj przepiórczych, rukolą polana oliwą truflową
- sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, kukurydzą, sosem grillowym
- ze świeżych liści szpinaku z ćwikłą, prażonymi orzechami z czosnkiem i sosem z octu balsamicznego z Modeny
Zupy:
- zupa z aromatycznych kurek z grzanką razową
- zupa ziemniaczano – brokułowa z kwaśną śmietaną i prażonym boczkiem
- zupa z pieczonych buraków z jabłkiem podprawiana śmietaną chrzanową
- zupa ‘’ Nelusko ‘’ migdałowa z selerem naciowym i kurczakiem
- zupa z pieczonej dyni piżmowej aromatyzowana oliwą z pestek dyni
- zrem z topinamburu i kukurydzy dekorowany grissini
- krem z kalafiora romanesku z pieprzem cytrynowym i wędzonym łososiem
- zupa z kapusty włoskiej z jabłkiem i halibutem
- krem z białych warzyw z łososiem i krewetkami
- krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym
- żurek staropolski ze smażonym borowikiem i jajkiem przepiórczym
- zupa ziemniaczano – koperkowa z cielęcymi pulpecikami
- krem z białych szparagów z kluskami szpinakowymi
- rosół z bażanta z suszonymi warzywami i pierożkami
- krem duo z pieczonych pomidorów i białego kalafiora dekorowany pestkami dyni
- krem duo z białych i zielonych szparag
Danie główne:
- szynka wieprzowa pieczona w czerwonym winie z wędzonymi śliwkami i boczkiem
- policzki z prosięcia na plastrach z selera i glazurowaną marchewką
- schab wieprzowy pieczony w cytrynie i rozmarynie z sałatką z soczewicy
- filet z sandacza zapiekany w sosie serowym z białą czekoladą i liśćmi brukselki
- górka cielęca przygotowana w niskich temperaturach zawijana w szynkę parmeńską
- faszerowany figami mostek jagnięcy z szałwią
- ligawa wołowa po azjatycku w sosie słodko – ostrym
- pieczony łosoś norweski z chrupiącą ziołową skórką
- halibut confi w maśle cytrynowo – estragonowym z zielonymi szparagami
- podwędzana polędwiczka wieprzowa z sosem jeżynowo – goździkowym
- pierś z kaczki duszona w czerwonym winie w sosie śliwkowym
Dodatki skrobiowe:
- ziemniaki z boczkiem w liściach kapusty włoskiej
- puree selerowo – kalafiorowe
- pęczak z grzybami i śmietaną
- łódeczki ziemniaczane zapiekane z farszem grzybowym
- flan ziemniaczany z pieczarkami
- ziemniaki gratin zapiekane z pietruszką
- ziemniaki gratin zapiekane z czosnkiem i rozmarynem
- ziemniaki zapiekane ze szpinakiem i riccottą
Dania grillowe mięsne:
- stek z indyka w marynacie imbirowo – pomarańczowej
- kofta wołowa z salsą meksykańską
- cielęcina z szałwią w liściach bananowca
- schab po węgiersku przekładany boczkiem
- polędwiczka wieprzowa z kolorowym pieprzem
- czarcie żebro z papryką i rozmarynem
- orientalny szaszłyk z kurczaka na trawie cytrynowej
- T-bon wołowy w marynacie koniakowej
Dania grillowe z ryb:
- pstrąg z masłem koperkowym
- łosoś norweski z limetką i solą morską
- dorsz z sosem porowym pieczony w foli
- szaszłyk z krewetek tygrysich