-
Menu klasyczne SKOMPONUJ MENU
Zupa:
- rosół z makaronem
- krem pieczarkowy z grzankami ziołowymi
- consomme z pomidorów i papryki
- zupa szparagowa z kluseczkami
- krem kalafiorowy z kluskami szpinakowymi
- żurek staropolski
- zupa gulaszowa
Dania ciepłe z drobiu:- de Volaille z kurczaka
- potrawka z kurczaka
- kieszonka drobiowa z serem i szynką
- kotlet “Verdi” (kurczak faszerowany musem brokułowym)
- udko drobiowe faszerowane bakaliami
- udko drobiowe faszerowane pieczarkami i kozim serem
- filet z kurczaka gotowany w mleczku kokosowym (danie dietetyczne)
Dania ciepłe z indyka:- pieczeń z indyka w sosie żurawinowym
- indyk camembert w sezamie
- gicze indycze w sosie imbirowo-chrzanowym
- indyk w migdałach w sosie wiśniowym
Dania ciepłe z wieprzowiny:- kotlet schabowy z pieczarkami
- schab zapiekany z pomidorem i gorgonzolą
- schab pieczony ze śliwką w sosie maderowym
- kotlet “Fantazja” (z serem, salami, pieczarkami, papryką)
- bitki wieprzowe w czerwonym winie
- sztufada wieprzowa w sosie leśnym
- karkówka grillowana z cukinią
- żeberka w miodzie i w piwie
- szynka po bawarsku w ciemnym piwie
Dania ciepłe z wołowiny:- zraz po staropolsku w sosie ciemnym
- bitki wołowe w czerwonym winie
- beff Strogonoff
Dania ciepłe z dziczyzny:- pieczeń z sarny z borowikami
- pieczeń z dzika z jałowcem
- Kaczka po poznańsku z pieczonym jabłkiem i żurawiną
Dania ciepłe z ryb:- morszczuk w sosie pomarańczowym
- panga w migdałach i limonce
- dorsz po bałtycku
- łosoś w sosie królewskim
- sandacz ze szpinakiem
Dodatki:- ziemniaki gotowane z koperkiem
- ziemniaki pieczone z ziołami
- ryż biały
- ryż z warzywami
- pyzy domowe
- kluski półfrancuskie
- kotleciki ziemniaczane
- makaron smażony z warzywami
Na życzenie klienta:- frytki
- krokiety
- kulki ziemniaczane
Surówki:- wiosenna (kapusta biała, rzodkiewki, ogórek zielony, koperek, jogurt)
- carska (kapusta biała, por, jabłka, kukurydza, sos wiosenny)
- tradycyjna (kapusta biała, marchew, jabłka, cebula, pietruszka, sos tradycyjny)
- meksykańska (kapusta biała, fasola biała i czerwona, kukurydza, papryka konserwowa, sos paprykowy)
- letnia (sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona, papryka, sos)
- seler z brzoskwinią i kiwi
Warzywa na ciepło;
- kapusta zasmażana z grzybami
- kapusta zasmażana z kiełbasą i boczkiem
- kapusta modra z sokiem z pomarańczy
- kapusta modra z rodzynkami i miodem
- warzywa grillowane (cukinia, papryka, cebula, czosnek)
- warzywa gotowane (brokuły, kalafior, marchewka)
Deser ( tylko w wersji obsługowej ) :- owoce z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
- deser lodowy z czekoladą w sosie waniliowym
- owoce leśne z lodami malinowymi z orzechami arachidowymi
- szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
- ciasto wiśniowe z lodami czekoladowymi
Zakąski zimne:- schab pieczony ze śliwką
- galantyna z kurczaka
- szparagi w szynce
- indyk w owocach egzotycznych
- mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami
- roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem
- tatar wołowy
- mini galaretki drobiowe
- wieprzowina faszerowana kurkami
- pstrąg agrikola w galarecie
- morszczuk w galarecie
- łosoś w białym winie
- ryba po grecku
- śledź w śmietanie
- śledź w oleju
- rolmopsy śledziowe
- deska wędlin
- deska serów
Sałatki:- sałatka makaronowa z brokułami
- sałatka hawajska z ryżu i ananasa
- sałatka z młodego szpinaku ćwikły i orzechów prażonych z czosnkiem
- sałatka quattro salat z dresingiem miodowo imbirowym
- sałatka grecka
- sałatka jarzynowa
- sałatka z łososiem i jajkiem przepiórczym
- sałatka z śledź pod szubą
- sałatka z rucola suszonymi pomidorami i mozarellą
- sałatka cezar z grillowanym kurczakiem i grzankami ziołowymi
Śniadanie na ciepło:- gulaszowa na wieprzowinie
- strogonoff drobiowy
- barszcz czysty
- żurek po staropolsku
- bigos myśliwski
- szaszłyk drobiowy
- kiełbasa śląska
- kiełbasa biała
- peklówka w sosie chrzanowym
- golonka peklowana
- golonka po bawarsku
-
Menu nowoczesne SKOMPONUJ MENU
Przekąski zimne:
- tatar wołowy podwędzany dymem z szyszki z kruchą sałatą i grzanką (tylko w formie z obsługą kelnerską)
- plastry kaczki na marmoladzie jabłkowo-gruszkowej z rukolą w sosie malinowym
- „gravlax” łosoś norweski marynowany w pieprzu pomarańczowym z koprem włoskim skropiony oliwą truflową
- pstrąg gotowany na zimno z oliwą orzechową i owocem granatu
- carpacio wołowe z czerwoną cebulą i marynowanymi kurkami
- rozbeff po angielsku z sosem salsa verde
- vitello tonato – cielęcina z sosem tuńczykowym
- marynowy śledź z piernikiem dekorowany roszponką
Przekąski mięsne ciepłe:- ziołowy kurczak zrolowany w cukini
- cielęcina z szałwią w szynce dojrzewającej
- mini kulki wołowe z warzywami po cygańsku
- pieczarki grillowane z wieprzowiną i kolendrą
- marynowane w koniaku plastry polędwiczki na gałązkach rozmarynu
- pulpeciki drobiowe z makaronem penne i pepperonatą
- kurczak ze śliwka kalifornijska w boczku
- kurczak z warzywami w cieście filo
- eskalopki wieprzowe w sosie śmietanowo – kurkowym
- kurczak w cieście z paprykowym kuskusem
- pieczone żeberka glazurowane miodem i ostrą papryką
- kurczak z estragonem i skórką cytrynową na rata tui warzywnym
Przekąski rybne ciepłe:- łosoś w otulinie z boczku na szpinakowym rissoto
- zapiekany pomidor z krewetkami i kuskusem
- rolada z koprem włoskim i pomidorem w cieście filo
- morszczuk w sosie słodko – kwaśnym
- dorsz w sosie koperkowo – kaparowym
- sandacz w sosie limetkowym
Przekąski wegetariańskie ciepłe:- grillowany bakłażan z ricottą i szpinakiem
- ravioli serowe zapiekany w pomidorach pelatti i gorgonzoli
- camembert z ananasem w migdałach
- warzywa grillowane z serem feta
- penne w sosie szpinakowo śmietanowym
Sałatki:- mix sałat z grillowanym kurczakiem w sosie curry-mango
- z marynowaną cukinią, prażonym bekonem podawana na sałacie lodowej z winegretem
- z pieczonej kaczki, pomarańczy i kiełkami słonecznika w asyście rukoli i sosu pomarańczowego
- sałatka z roszponki, gruszki, płatków migdałowych i sera pleśniowego z sosem z octu balsamicznego z Modeny
- sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i pomidorem skropiona oliwą z oliwek i sokiem z cytryny
- mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, krewetkami w sosie limonowym
- sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i ananasem na świeżo ciętej sałacie lodowej z sosem winegret
- liście młodego szpinaku, orzechy pini, brzoskwinia, gruszka, truskawki, ziarna sezamu, sos z octu balsamicznego
- sałatka z makaronu penne z Pesto bazyliowym, kurczakiem grillowanym, pomidorem i czarnymi oliwkami
- sałatka Cezar, kurczak grillowany z grzankami na sałacie lodowej z oliwą z oliwek
- mix sałat z rukolą, mozarellą, suszonymi pomidorami i sosem bazyliowym
- mix sałat z brzoskwinią, ananasem, camembertem smażonym, orzechami i sosem winegret
- sałatka ziemniaczana z kiełbasą jałowcową z dodatkiem ogórka kiszonego i sosu majonezowego
- sałatka z wędzonego łososia i jaj przepiórczych, rukolą polana oliwą truflową
- sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, kukurydzą, sosem grillowym
- ze świeżych liści szpinaku z ćwikłą, prażonymi orzechami z czosnkiem i sosem z octu balsamicznego z Modeny
Zupy:- zupa z aromatycznych kurek z grzanką razową
- zupa ziemniaczano – brokułowa z kwaśną śmietaną i prażonym boczkiem
- zupa z pieczonych buraków z jabłkiem podprawiana śmietaną chrzanową
- zupa ‘’ Nelusko ‘’ migdałowa z selerem naciowym i kurczakiem
- zupa z pieczonej dyni piżmowej aromatyzowana oliwą z pestek dyni
- zrem z topinamburu i kukurydzy dekorowany grissini
- krem z kalafiora romanesku z pieprzem cytrynowym i wędzonym łososiem
- zupa z kapusty włoskiej z jabłkiem i halibutem
- krem z białych warzyw z łososiem i krewetkami
- krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym
- żurek staropolski ze smażonym borowikiem i jajkiem przepiórczym
- zupa ziemniaczano – koperkowa z cielęcymi pulpecikami
- krem z białych szparagów z kluskami szpinakowymi
- rosół z bażanta z suszonymi warzywami i pierożkami
- krem duo z pieczonych pomidorów i białego kalafiora dekorowany pestkami dyni
- krem duo z białych i zielonych szparag
Danie główne:- szynka wieprzowa pieczona w czerwonym winie z wędzonymi śliwkami i boczkiem
- policzki z prosięcia na plastrach z selera i glazurowaną marchewką
- schab wieprzowy pieczony w cytrynie i rozmarynie z sałatką z soczewicy
- filet z sandacza zapiekany w sosie serowym z białą czekoladą i liśćmi brukselki
- górka cielęca przygotowana w niskich temperaturach zawijana w szynkę parmeńską
- faszerowany figami mostek jagnięcy z szałwią
- ligawa wołowa po azjatycku w sosie słodko – ostrym
- pieczony łosoś norweski z chrupiącą ziołową skórką
- halibut confi w maśle cytrynowo – estragonowym z zielonymi szparagami
- podwędzana polędwiczka wieprzowa z sosem jeżynowo – goździkowym
- pierś z kaczki duszona w czerwonym winie w sosie śliwkowym
Dodatki skrobiowe:- ziemniaki z boczkiem w liściach kapusty włoskiej
- puree selerowo – kalafiorowe
- pęczak z grzybami i śmietaną
- łódeczki ziemniaczane zapiekane z farszem grzybowym
- flan ziemniaczany z pieczarkami
- ziemniaki gratin zapiekane z pietruszką
- ziemniaki gratin zapiekane z czosnkiem i rozmarynem
- ziemniaki zapiekane ze szpinakiem i riccottą
Dania grillowe mięsne:- stek z indyka w marynacie imbirowo – pomarańczowej
- kofta wołowa z salsą meksykańską
- cielęcina z szałwią w liściach bananowca
- schab po węgiersku przekładany boczkiem
- polędwiczka wieprzowa z kolorowym pieprzem
- czarcie żebro z papryką i rozmarynem
- orientalny szaszłyk z kurczaka na trawie cytrynowej
- T-bon wołowy w marynacie koniakowej
Dania grillowe z ryb:- pstrąg z masłem koperkowym
- łosoś norweski z limetką i solą morską
- dorsz z sosem porowym pieczony w foli
- szaszłyk z krewetek tygrysich
-
Menu dla dzieci SKOMPONUJ MENU
Zupa:
- rosolnik z lanymi kluseczkami
- pomidorowa z ryżem
- delikatna zupa ogórkowa
Dania grillowe:- podudzie z kurczaka
- fileciki z kurczaka
- kiełbaski drobiowe z grilla
- hot dog w bułce
- hamburgery w bułce
Dania ciepłe:- pierogi z owocami i kwaśną śmietaną
- naleśniki z twarogiem malinowym
- racuszki z jabłkiem
- mini De Volaille z kurczaka