-
Propozycja 1 OFERTA DLA SZKÓŁ
Zupa 1 porcja / os. do wyboru:
- żurek staropolski
- krem pomidorowy
Danie główne – forma podania talerzowo 1 porcja / os. do wyboru:
- wieprzowina faszerowana suszonymi pomidorami i borowikami w sosie leśnym
- cannelloni z ricottą i szpinakiem w sosie śmietanowym (danie wegetariańskie)
Dodatki 1 porcja / os.:
- ziemniaki z koperkiem
- zestaw surówek
Deser 1 porcja / os.:
- sernik domowy
Serwis kawowy:
- kawa
- herbata
- dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier
Zimne zakąski – forma podania platery w stół 3 porcje / os.:
- schab ze śliwką
- przekładaniec wieprzowy z kolorową papryką
- roladka drobiowa z szpinakiem
- jajko w szynce na sałatce jarzynowej
Sałatki:
- grecka z serem feta
- cztery rodzaje sałat w sosie winegret z pomidorkami koktajlowymi
Dodatki:
- pieczywo mieszane
- masło
Śniadanie 1 porcja / os.:
- zupa gulaszowa
-
Propozycja 2 OFERTA DLA SZKÓŁ
Zupa 1 porcja / osoba do wyboru:
- zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
- zupa gulaszowa
Danie główne – forma podawania talerzowo 1 porcja / os. do wyboru:
- filet drobiowy faszerowany szpinakiem w sosie porowo śmietanowym
- ser camembert panierowany w sosie żurawinowym (wegetariańskie)
Dodatki 1 porcja / os.:
- ryż curry
- warzywa gotowane na parze
Deser 1 porcja / os.:
- szarlotka z bitą śmietaną
Serwis kawowy:
- kawa
- herbata
- dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier
Zakąski zimne – forma podania platery w stół 3 porcje / os.:
- schab z musem pieprzowym
- indyk w owocach egzotycznych
- terrina z grzybami na rukoli
- mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami
Sałatki:
- sałatka ziemniaczana z kiełbasą jałowcową
- sałatka z grillowanym kurczakiem
Dodatki:
- pieczywo mieszane
- masło
Śniadanie 1 porcja / os.:
- barszcz z pasztecikiem
-
Propozycja 3 OFERTA DLA SZKÓŁ
Oferta przygotowana dla nie mniej jak 100 osób
W ofertę jest wliczona obsługa i zastawa porcelanowaZupa 1 porcja / os. do wyboru:
- zupa nenusco (migdałowo selerowa)
- krem pieczarkowy z grzankami ziołowymi
Danie główne – forma podawania szwedzki stół 1,5 porcji / os. do wyboru:
- kotlet de Volaille z kurczaka
- sztufada wieprzowa z rozmarynem
- zraz wieprzowy w sosie pieczeniowym
Dodatki 1,5 porcji / os.:
- ziemniaki pieczone
- ryż z warzywami
- zestaw surówek
Deser 1 porcja / os.:
- deser owocowy z bitą śmietaną
Serwis kawowy:
- kawa
- herbata
- dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier
Zakąski zimne – forma podania szwedzki stół 3 porcje / os.:
- schab z śliwką
- indyk w owocach egzotycznych
- pasztet zawijany w cieście francuskim w sosie remoulade
- jajko w szynce na sałatce jarzynowej
- pstrąg Agrykola
Dodatki:
- pieczywo mieszane
- masło
Sałatki:
- sałatka grecka
- sałatka makaronowo – brokułowa
Antipasto Misto przekąski włoskie 1 porcja / os.:
- cukinia faszerowana kozim serem
- piramidka z bakłażana z mozzarellą w occie z modeny
- pieczarki faszerowane cielęciną i serem gorgonzola
- papryczka faszerowana młodym szpinakiem i kurkami
-
Propozycja 4 OFERTA DLA SZKÓŁ
Oferta przygotowana dla nie mniej jak 100 osób
W ofertę jest wliczona obsługa i zastawa porcelanowa
Forma podania szwedzki stółZupa 1 porcja / osoba do wyboru:
- zupa pomidorowa z grzanką serową
- zupa rosół z lanymi kluskami
Danie główne 2,5 porcje / osoba:
- stroganow z kluseczkami
- makaron farfalle z kuleczkami cielęcymi
- filet drobiowy w bekonie i rozmarynie
- kurczak po tajsku z ryżem curry
- brokuły z szynką pod beszamelem
- mini kotlet de Volaille
Zimne zakąski 3 porcje / osoba:
- schab ze śliwką
- mini galaretki rybne
- roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem
- indyk w owocach egzotycznych
- przekładaniec wieprzowy z kolorową papryką
- cukinia faszerowana serem
- wołowina w cebuli marynowanej
- pieczarka z farszem i orzechami włoskimi
- papryka faszerowana suszonymi pomidorami i borowikami
Sałatki:
- sałatka z kurczakiem, makaronem i brokułami
- jajko w szynce na sałatce
- sałatka z szpinaku ćwikły i orzechami
Dodatki:
- pieczywo mieszane
- masło
Serwis kawowy:
- kawa
- herbata
- dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier
- ciastka kruche
- galanteria cukiernicza: sernik jabłecznik, rożki
Śniadanie 1 porcja / osoba:
- barszcz z pasztecikiem lub paluszkiem z ciasta francuskiego
- udziec wieprzowy serwowany przez kucharza
- ziemniaki zapiekane z rozmarynem
- bigos myśliwski