-
Wariant 1:
- Zupa: barszcz ukraiński 250 ml
- Karkówka grillowana z cukinią i papryką 150 g
- Ziemniaki pieczone 200 g
- Surówka 150 g
-
Wariant 2:
- Zupa: gulaszowa 250 ml
- Kieszonka z schabu z serem i papryką 150 g
- Ziemniaki zapiekane 200 g
- Surówka 150 g
-
Wariant 3:
- Krem kalafiorowy z makaronem 250 ml
- Zraz wieprzowy z sosem ciemnym 150 g / 100 g
- Kasza gryczana z cebulką 200 g
- Kapusta zasmażana z grzybami 150 g
-
Wariant 4:
- Zupa pomidorowa z kolorowym makaronem 250 ml
- Sztufada wieprzowa z sosem grzybowym 150 g / 100 g
- Kluski ziemniaczane (kopytka) 200 g
- Kapusta zasmażana 150 g
-
Wariant 5:
- Zupa ogórkowa 250 ml
- Strogonoff drobiowy 150 g / 100 g
- Kluski pół francuskie 200 g
- Surówka 150 g
-
Wariant 6:
- Żurek staropolski 250 ml
- Szaszłyk drobiowy z warzywami 150 g / 80 g
- Ryż po turecku 200 g
- Surówka 150 g
-
Wariant 7:
- Zupa pieczarkowa z makaronem 250 ml
- de Volaille z kurczaka 150 g
- Ziemniaki z koperkiem 200 g
- Surówka 150 g
-
Wariant 8:
- Zupa kapuśniak 250 ml
- Kąski drobiowe pod beszamelem 150 g / 100 g
- Ryż biały jaśminowy 200 g
- Surówka 150 g
-
Wariant 9:
- Krem z pieczonych pomidorów i papryki 250 ml
- Roladka wieprzowa z suszonymi pomidorami i szpinakiem 150 g
- Kluski szpinakowe 200 g
- Bukiet warzyw gotowanych 150 g
-
Wariant 10:
- Zupa meksykańska z fasolą 250 ml
- Filet z kurczaka w sosie śmietanowo pieczarkowym 200 g
- Ziemniaki puree 200 g
- Surówka 150 g
-
Wariant 11
- Zupa: Krem grzybowy z grzankami 250 ml
- Sznycel wieprzowy z ogórkiem 150 g
- Pieczone ziemniaki 200 g
- Surówka 150 g
-
Wariant 12
- Zupa: Rosolnik z kluseczkami 250 ml
- Kotlet schabowy 200 g
- Ziemniaki z boczkiem 200 g
- Kapusta zasmażana 150 g
-
Wariant 13 “dieta niskokaloryczna”
- Zupa: Krem szparagowy 250 ml
- Pierś z kurczaka gotowana w warzywach 150 g
- Ryż mieszany biały i dziki 200 g
- Warzywa gotowane na parze 150 g
-
Danie wegetariańskie W1 Danie wegetariańskie
- Zupa:Krem z brokuł 250 ml
- Camembert panierowany z żurawiną 150 g
- Ziemniaki z koperkiem 200 g
- Surówka 150 g
-
Danie wegetariańskie W2 Danie wegetariańskie
- Zupa: Minestrone ( zupa warzywna ) 250 ml
- Makaron zapiekany w sosie szpinakowo- śmietanowym 300 g
- Warzywa gotowane 200 g
-
Danie wegetariańskie W3 Danie wegetariańskie
- Zupa: Domowa zupa warzywna 250 ml
- Kotleciki ziemniaczano – brokułowe w sosie bazyliowym 150 g
- Ziemniaki 200 g
- Warzywa gotowane 150 g
-
Danie wegańskie WG1 Danie wegańskie
- Krem z zielonych warzyw 250 ml
- Kaszotto z kaszy pęczak z smażonymi grzybami 150 g
- Buraczki 200 g
-
Danie wegańskie WG2 Danie wegańskie
- Pikantna zupa z soczewicy 250 ml
- Cury ze świeżego ananasa z mleczkiem kokosowym 150 g / 100 g
- Ryż biały 200 g
- Surówka wegańska 150 g
-
Danie bezglutenowe Danie bezglutenowe
- Krem z białego kalafiora 250 ml
- Gulasz z ciecierzycy 150 g
- Kasza Kuskus 200 g
- Warzywa gotowane 150 g
-
Danie rybne R1 Danie rybne
- Zupa: Krem z brokuł 250 ml
- Okoń nilowy w migdałach 150 g
- Puree ziemniaczane 200 g
- Surówka 150 g
-
Danie rybne R2 Danie rybne
- Zupa szparagowa 250 ml
- Morszczuk panierowany w sezamie 150 g
- Ziemniaki pieczone 200 g
- Warzywa gotowane 150 g
-
Danie rybne R3 Danie rybne
- Zupa ziemniaczano – porowa 250 ml
- Dorsz w sosie limetka i chili 150 g / 100 g
- Ryż mieszany biały z dzikim 200 g
- Warzywa gotowane 150 g
-
Danie rybne R4 Danie rybne
- Zupa cebulowa z grzanką serową 250 ml
- Panierowany filet z Tilapii ze szpinakiem 150 g / 100 g
- Ziemniaki z koperkiem 200 g
- Surówka z kiszonej kapusty 150 g
-
Danie rybne R5 Danie rybne
- Zupa krupnik warzywny 250 ml
- Panierowany dorsz atlantycki z pieczarkami 150 g
- Pure ziemniaczane 200 g
- Fasolka szparagowa 150 g
-
Danie rybne R6 Danie rybne
- Zupa z soczewicy ( pikantna) 250 ml
- Roladka z mintaja z brokułem i serkiem topionym 150 g
- Ziemniaki pieczone 200 g
- Surówka 150 g