-
Propozycja 1 BANKIET
Aperitif:
- lampka hiszpańskiego wina czerwonego lub białego
Zimne przekąski:- tartynki z łososiem i twarogiem
- tartynki z pastą tuńczykową i kawiorem
- tartynki z szynką szwarcwaldzką i oliwkami
- tartynki z mascarpone z pomidorkiem koktajlowym
- tartynki z pasztetem, winogronem i orzechem włoskim
- kanapki dekoracyjne – z camembertem, żurawiną, morelą i orzechem włoskim
- kanapki dekoracyjne – serem gouda, ogórkiem zielonym, pomidorem koktajlowym i oliwką
- kanapki dekoracyjne – z szynką, ogórkiem konserwowym, papryką i oliwką
- kanapki dekoracyjne – z salami, pieczarką, ogórkiem konserwowym i cebulą marynowaną
- kanapki dekoracyjne – z serem rokpol, winogronem, gruszką i orzechem włoskim
- kanapki dekoracyjne – z łososiem wędzonym, kawiorem czarnym, cytryną i papryką
- babeczki z musem z awokado i krewetkami
- babeczki z musem z wędzonego łososia i czerwonym kawiorem
- babeczki z pasztetem drobiowym i gruszką
- babeczki z musem z sera rokpol i pistacji
- babeczki z musem paprykowym i bazylią
-
Propozycja 2
Aperitif:
- Martini
Zimne przekąski:- tartynki z łososiem i twarogiem
- tartynki z pastą tuńczykową i kawiorem
- tartynki z szynką szwarcwaldzką i oliwkami
- tartynki z mascarpone z pomidorkiem koktajlowym
- tartynki z pasztetem, winogronem i orzechem
Zimne zakąski:- pasztet w cieście francuskim w sosie remoulade
- polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi pomidorami i borowikami
- schab z musem pieprzowym
- indyk w owocach egzotycznych
- roladka alpejska z szpinakiem i kozim serem
- przekładaniec wieprzowy z kolorową papryką
Zimne zakąski rybne:- szczupak faszerowany w „szuwarach” z jajkiem
- pstrąg Agrykola z czarnym kawiorem
- łosoś gotowany w białym winie
Sałatki:- sałatka z kolorowego makaronu i brokuł
- sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem
-
Propozycja 3
Aperitif:
- lampka hiszpańskiego wina czerwonego lub białego
Zimne przekąski:- rostbef pieczony po angielsku w musztardzie francuskiej
- pasztet w cieście francuskim w sosie remoulade
- sałatka z owoców morza podawana na cykorii
- vitello tonnato – cielęcina w sosie tuńczykowym
- carpaccio wołowe ze smażonymi borowikami
- kurczak faszerowany wołowiną i pistacjami
- terrine z kaczki z żurawiną
- pstrąg gotowany na zimno z owocem granatu
Antipasto misto przekąski włoskie:- cukinia faszerowana kozim serem
- piramidka z bakłażana z mozzarellą w occie z modeny
- pieczarki faszerowane cielęciną i serem gorgonzola
- papryczka faszerowana świeżym szpinakiem i kurkami
Sałatki:- sałatka z świeżego szpinaku, ćwikłą i orzechami nerkowca
- sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem
-
Propozycja 4
Aperitif:
- Campari z sokiem pomarańczowym
Ciepłe przekąski:- krem brokułowy z łososiem norweskim
- krem z pomidorów i papryki
- kąski z kurczaka marynowane w pomarańczach z szynką szwarcwaldzką
- polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu
- łosoś w sosie kaparowo koperkowym
- beef stroganow z kluskami szpinakowymi
Zimne przekąski:- rostbef pieczony po angielsku w musztardzie francuskiej
- pasztet w cieście francuskim w sosie remoulade
- sałatka z owoców morza na cykorii podawana
- vitello tonnato – cielęcina w sosie tuńczykowym
- carpaccio wołowe z smażonymi borowikami
- kurczak faszerowany wołowiną i pistacjami
- terrine z kaczki z żurawiną
- pstrąg gotowany na zimno z owocem granatu
Antipasto Misto przekąski włoskie:- cukinia faszerowana kozim serem
- piramidka z bakłażana z mozarellą w occie z modeny
- pieczarki faszerowane cielęciną i serem gorgonzola
- papryczka faszerowana świeżym szpinakiem i kurkami
Sałatki:- sałatka ze świeżego szpinaku z ćwikłą i orzechami nerkowca
- sałatka z rukolą suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem
-
Propozycja 5 kompozycja własna do wyboru
Dania na postumentach:
- łosoś w majonezie na postumencie z cytryny
- szczupak w szuwarach na postumencie z cytryny
- pstrąg w całości na postumencie z krewetek
- prosiak pieczony w całości faszerowany kaszą
- pieczone indyk w owocach
Zimne przystawki:
- schab pieczony w cytrynowym pieprzu
- schab ze śliwką w czerwonym winie
- plastry indyka z owocami w maladze
- pasztet z dzika z gruszką i żurawiną
- befsztyk tatarski
- roladki z łososia z musem śmietankowo – koperkowym
- plastry wędzonego pstrąga z sosem kaparowym
- półmiski wędlin i mięs pieczonych z sosami
- deski serów garnirowana orzechami i winogronami
Bar sałatkowy:
- sałatka ze świeżego szpinaku z ćwikłą i prażonymi orzechami
- sałatka z rukoli, pomidorów suszonych i łososia wędzonego
- mieszanka sałat z rukolą, truskawką, pomidorkiem koktajlowym i kurczakiem w dresingu miodowym
- sałatka z kolorowego makaronu z brokułami i jajkiem
- sałatka z awokado, mango, gruszki w aromacie sosu fiołkowego
- sałatka z kurczaka z sosem z tamaryndowca, limonki i miodu
- sałatka z wołowiną marynowaną imbirem i kapustą pekińską
- mieszanka warzyw z nerkowcem i octem balsamicznym
Gorący bufet:
- polędwiczki z kurkami w śmietanie
- fileciki cielęce w kapuście włoskiej
- polędwica “Czarnolas” z grillowanymi pieczarkami
- filet z indyka w ostrej marynacie z grillowanym bakłażanem i warzywami
- beef stroganow
- pierś z kaczki z jabłkami i marynowanymi buraczkami
- zapiekanka ziemniaczana po berlińsku
- eskalopki z brzoskwinią
- fileciki cielęce w kapuście włoskiej
- pieczeń z indyka w sosie winnym porto
- pora z szynką w sosie śmietanowym
- camembert z ananasem i żurawiną
- szaszłyk drobiowo-owocowy
- steki z łososia z koprem
- węgorz z sosem z białego wina
- sandacz w sosie królewskim
- warzywa blanszowane
- marchewka cocktailowa