Bankiet to przyjęcie, które ma na celu uświetnienie szczególnego, ważnego wydarzenia.

Pełne elegancji i szyku bankiety, które organizujemy dla gości naszych klientów są jedyne w swoim rodzaju i niepowtarzalne. Każdy detal dopracowany z najwyższą starannością, profesjonalizm obsługi i bogactwo smaków sprawi, że poczują się Państwo wyjątkowi. Wspólnie spędzony czas na długo pozostanie w Państwa pamięci. Indywidualne podejście, fantazja i otwartość pozwala na realizacje nawet najśmielszych pomysłów.

  • Propozycja 1 BANKIET

    Aperitif:

    • lampka hiszpańskiego wina czerwonego lub białego


    Zimne przekąski:

    • tartynki z łososiem i twarogiem
    • tartynki z pastą tuńczykową i kawiorem
    • tartynki z szynką szwarcwaldzką i oliwkami
    • tartynki z mascarpone z pomidorkiem koktajlowym
    • tartynki z pasztetem, winogronem i orzechem włoskim
    • kanapki dekoracyjne – z camembertem, żurawiną, morelą i orzechem włoskim
    • kanapki dekoracyjne – serem gouda, ogórkiem zielonym, pomidorem koktajlowym i oliwką
    • kanapki dekoracyjne – z szynką, ogórkiem konserwowym, papryką i oliwką
    • kanapki dekoracyjne – z salami, pieczarką, ogórkiem konserwowym i cebulą marynowaną
    • kanapki dekoracyjne – z serem rokpol, winogronem, gruszką i orzechem włoskim
    • kanapki dekoracyjne – z łososiem wędzonym, kawiorem czarnym, cytryną i papryką
    • babeczki z musem z awokado i krewetkami
    • babeczki z musem z wędzonego łososia i czerwonym kawiorem
    • babeczki z pasztetem drobiowym i gruszką
    • babeczki z musem z sera rokpol i pistacji
    • babeczki z musem paprykowym i bazylią
  • Propozycja 2

    Aperitif:

    • Martini


    Zimne przekąski:

    • tartynki z łososiem i twarogiem
    • tartynki z pastą tuńczykową i kawiorem
    • tartynki z szynką szwarcwaldzką i oliwkami
    • tartynki z mascarpone z pomidorkiem koktajlowym
    • tartynki z pasztetem, winogronem i orzechem


    Zimne zakąski:

    • pasztet w cieście francuskim w sosie remoulade
    • polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi pomidorami i borowikami
    • schab z musem pieprzowym
    • indyk w owocach egzotycznych
    • roladka alpejska z szpinakiem i kozim serem
    • przekładaniec wieprzowy z kolorową papryką


    Zimne zakąski rybne:

    • szczupak faszerowany w „szuwarach” z jajkiem
    • pstrąg Agrykola z czarnym kawiorem
    • łosoś gotowany w białym winie


    Sałatki:

    • sałatka z kolorowego makaronu i brokuł
    • sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem
  • Propozycja 3

    Aperitif:

    • lampka hiszpańskiego wina czerwonego lub białego


    Zimne przekąski:

    • rostbef pieczony po angielsku w musztardzie francuskiej
    • pasztet w cieście francuskim w sosie remoulade
    • sałatka z owoców morza podawana na cykorii
    • vitello tonnato – cielęcina w sosie tuńczykowym
    • carpaccio wołowe ze smażonymi borowikami
    • kurczak faszerowany wołowiną i pistacjami
    • terrine z kaczki z żurawiną
    • pstrąg gotowany na zimno z owocem granatu


    Antipasto misto przekąski włoskie:

    • cukinia faszerowana kozim serem
    • piramidka z bakłażana z mozzarellą w occie z modeny
    • pieczarki faszerowane cielęciną i serem gorgonzola
    • papryczka faszerowana świeżym szpinakiem i kurkami


    Sałatki:

    • sałatka z świeżego szpinaku, ćwikłą i orzechami nerkowca
    • sałatka z rukolą, suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem
  • Propozycja 4

    Aperitif:

    • Campari z sokiem pomarańczowym


    Ciepłe przekąski:

    • krem brokułowy z łososiem norweskim
    • krem z pomidorów i papryki
    • kąski z kurczaka marynowane w pomarańczach z szynką szwarcwaldzką
    • polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu
    • łosoś w sosie kaparowo koperkowym
    • beef stroganow z kluskami szpinakowymi


    Zimne przekąski:

    • rostbef pieczony po angielsku w musztardzie francuskiej
    • pasztet w cieście francuskim w sosie remoulade
    • sałatka z owoców morza na cykorii podawana
    • vitello tonnato – cielęcina w sosie tuńczykowym
    • carpaccio wołowe z smażonymi borowikami
    • kurczak faszerowany wołowiną i pistacjami
    • terrine z kaczki z żurawiną
    • pstrąg gotowany na zimno z owocem granatu


    Antipasto Misto przekąski włoskie:

    • cukinia faszerowana kozim serem
    • piramidka z bakłażana z mozarellą w occie z modeny
    • pieczarki faszerowane cielęciną i serem gorgonzola
    • papryczka faszerowana świeżym szpinakiem i kurkami


    Sałatki:

    • sałatka ze świeżego szpinaku z ćwikłą i orzechami nerkowca
    • sałatka z rukolą suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem
  • Propozycja 5 kompozycja własna do wyboru

    Dania na postumentach:

    • łosoś w majonezie na postumencie z cytryny
    • szczupak w szuwarach na postumencie z cytryny
    • pstrąg w całości na postumencie z krewetek
    • prosiak pieczony w całości faszerowany kaszą
    • pieczone indyk w owocach

     

    Zimne przystawki:

    • schab pieczony w cytrynowym pieprzu
    • schab ze śliwką w czerwonym winie
    • plastry indyka z owocami w maladze
    • pasztet z dzika z gruszką i żurawiną
    • befsztyk tatarski
    • roladki z łososia z musem śmietankowo – koperkowym
    • plastry wędzonego pstrąga z sosem kaparowym
    • półmiski wędlin i mięs pieczonych z sosami
    • deski serów garnirowana orzechami i winogronami

     

    Bar sałatkowy:

    • sałatka ze świeżego szpinaku z ćwikłą i prażonymi orzechami
    • sałatka z rukoli, pomidorów suszonych i łososia wędzonego
    • mieszanka sałat z rukolą, truskawką, pomidorkiem koktajlowym i kurczakiem w dresingu miodowym
    • sałatka z kolorowego makaronu z brokułami i jajkiem
    • sałatka z awokado, mango, gruszki w aromacie sosu fiołkowego
    • sałatka z kurczaka z sosem z tamaryndowca, limonki i miodu
    • sałatka z wołowiną marynowaną imbirem i kapustą pekińską
    • mieszanka warzyw z nerkowcem i octem balsamicznym

     

    Gorący bufet:

    • polędwiczki z kurkami w śmietanie
    • fileciki cielęce w kapuście włoskiej
    • polędwica “Czarnolas” z grillowanymi pieczarkami
    • filet z indyka w ostrej marynacie z grillowanym bakłażanem i warzywami
    • beef stroganow
    • pierś z kaczki z jabłkami i marynowanymi buraczkami
    • zapiekanka ziemniaczana po berlińsku
    • eskalopki z brzoskwinią
    • fileciki cielęce w kapuście włoskiej
    • pieczeń z indyka w sosie winnym porto
    • pora z szynką w sosie śmietanowym
    • camembert z ananasem i żurawiną
    • szaszłyk drobiowo-owocowy
    • steki z łososia z koprem
    • węgorz z sosem z białego wina
    • sandacz w sosie królewskim
    • warzywa blanszowane
    • marchewka cocktailowa