Menu klasyczne
Zupa:
- rosół z makaronem
- krem pieczarkowy z grzankami ziołowymi
- consomme z pomidorów i papryki
- zupa szparagowa z kluseczkami
- krem kalafiorowy z kluskami szpinakowymi
- żurek staropolski
- zupa gulaszowa
Dania ciepłe z drobiu:
- de Volaille z kurczaka
- potrawka z kurczaka
- kieszonka drobiowa z serem i szynką
- kotlet “Verdi” (kurczak faszerowany musem brokułowym)
- udko drobiowe faszerowane bakaliami
- udko drobiowe faszerowane pieczarkami i kozim serem
- filet z kurczaka gotowany w mleczku kokosowym (danie dietetyczne)
Dania ciepłe z indyka:
- pieczeń z indyka w sosie żurawinowym
- indyk camembert w sezamie
- gicze indycze w sosie imbirowo-chrzanowym
- indyk w migdałach w sosie wiśniowym
Dania ciepłe z wieprzowiny:
- kotlet schabowy z pieczarkami
- schab zapiekany z pomidorem i gorgonzolą
- schab pieczony ze śliwką w sosie maderowym
- kotlet “Fantazja” (z serem, salami, pieczarkami, papryką)
- bitki wieprzowe w czerwonym winie
- sztufada wieprzowa w sosie leśnym
- karkówka grillowana z cukinią
- żeberka w miodzie i w piwie
- szynka po bawarsku w ciemnym piwie
Dania ciepłe z wołowiny:
- zraz po staropolsku w sosie ciemnym
- bitki wołowe w czerwonym winie
- beff Strogonoff
Dania ciepłe z dziczyzny:
- pieczeń z sarny z borowikami
- pieczeń z dzika z jałowcem
- Kaczka po poznańsku z pieczonym jabłkiem i żurawiną
Dania ciepłe z ryb:
- morszczuk w sosie pomarańczowym
- panga w migdałach i limonce
- dorsz po bałtycku
- łosoś w sosie królewskim
- sandacz ze szpinakiem
Dodatki:
- ziemniaki gotowane z koperkiem
- ziemniaki pieczone z ziołami
- ryż biały
- ryż z warzywami
- pyzy domowe
- kluski półfrancuskie
- kotleciki ziemniaczane
- makaron smażony z warzywami
Na życzenie klienta:
- frytki
- krokiety
- kulki ziemniaczane
Surówki:
- wiosenna (kapusta biała, rzodkiewki, ogórek zielony, koperek, jogurt)
- carska (kapusta biała, por, jabłka, kukurydza, sos wiosenny)
- tradycyjna (kapusta biała, marchew, jabłka, cebula, pietruszka, sos tradycyjny)
- meksykańska (kapusta biała, fasola biała i czerwona, kukurydza, papryka konserwowa, sos paprykowy)
- letnia (sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona, papryka, sos)
- seler z brzoskwinią i kiwi
Warzywa na ciepło;
- kapusta zasmażana z grzybami
- kapusta zasmażana z kiełbasą i boczkiem
- kapusta modra z sokiem z pomarańczy
- kapusta modra z rodzynkami i miodem
- warzywa grillowane (cukinia, papryka, cebula, czosnek)
- warzywa gotowane (brokuły, kalafior, marchewka)
Deser ( tylko w wersji obsługowej ) :
- owoce z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
- deser lodowy z czekoladą w sosie waniliowym
- owoce leśne z lodami malinowymi z orzechami arachidowymi
- szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
- ciasto wiśniowe z lodami czekoladowymi
Zakąski zimne:
- schab pieczony ze śliwką
- galantyna z kurczaka
- szparagi w szynce
- indyk w owocach egzotycznych
- mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami
- roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem
- tatar wołowy
- mini galaretki drobiowe
- wieprzowina faszerowana kurkami
- pstrąg agrikola w galarecie
- morszczuk w galarecie
- łosoś w białym winie
- ryba po grecku
- śledź w śmietanie
- śledź w oleju
- rolmopsy śledziowe
- deska wędlin
- deska serów
Sałatki:
- sałatka makaronowa z brokułami
- sałatka hawajska z ryżu i ananasa
- sałatka z młodego szpinaku ćwikły i orzechów prażonych z czosnkiem
- sałatka quattro salat z dresingiem miodowo imbirowym
- sałatka grecka
- sałatka jarzynowa
- sałatka z łososiem i jajkiem przepiórczym
- sałatka z śledź pod szubą
- sałatka z rucola suszonymi pomidorami i mozarellą
- sałatka cezar z grillowanym kurczakiem i grzankami ziołowymi
Śniadanie na ciepło:
- gulaszowa na wieprzowinie
- strogonoff drobiowy
- barszcz czysty
- żurek po staropolsku
- bigos myśliwski
- szaszłyk drobiowy
- kiełbasa śląska
- kiełbasa biała
- peklówka w sosie chrzanowym
- golonka peklowana
- golonka po bawarsku