• Catering Poznań
  • Kontakt
  • Piątkowska 94/3b 60-649 Poznań (wjazd ul. Nasienna)
  • +48 601 918 428
Catering Poznań
  • O FIRMIE
    • O FIRMIE
    • RODO
  • NASZE MENU
    • KLIENT INDYWIDUALNY
      • FINGER FOOD
        • ZESTAWY FINGER FOOD
        • GALANTERIA CUKIERNICZA
        • GALANTERIA CUKIERNICZA BEZ LAKTOZY I BEZ GLUTENU
        • KANAPKI, SANDWICH I BUŁKI
        • ZESTAWY ŚNIADANIOWE
      • ZAKĄSKI
        • ZESTAWY ZIMNYCH ZAKĄSEK
        • ZIMNE ZAKĄSKI
        • CIEPŁE ZAKĄSKI
      • SAŁATKI
      • FERIE ZIMOWE I PÓŁKOLONIE
      • KOMUNIE
      • UROCZYSTOŚCI DOMOWE
      • SKOMPONUJ MENU
      • ZESTAWY RODZINNE
      • WESELA I PRZYJĘCIA ŚLUBNE
      • GRILLE I PIKNIKI
    • DLA FIRM
      • FINGER FOOD
        • ZESTAWY FINGER FOOD
        • GALANTERIA CUKIERNICZA
        • GALANTERIA CUKIERNICZA BEZ LAKTOZY I BEZ GLUTENU
        • KANAPKI, SANDWICH I BUŁKI
        • ZESTAWY ŚNIADANIOWE
      • ZAKĄSKI
        • ZESTAWY ZIMNYCH ZAKĄSEK
        • ZIMNE ZAKĄSKI
        • CIEPŁE ZAKĄSKI
      • SAŁATKI
      • FERIE ZIMOWE I PÓŁKOLONIE
      • OBIADY DLA FIRM
      • GRILLE I PIKNIKI
      • SERWISY KAWOWE
      • KONFERENCJE
      • SZKOLENIA
    • OFERTA DLA SZKÓŁ
    • ZAKĄSKI
      • ZESTAWY ZIMNYCH ZAKĄSEK
      • ZIMNE ZAKĄSKI
      • CIEPŁE ZAKĄSKI
    • SAŁATKI
    • FINGER FOOD
      • ZESTAWY FINGER FOOD
      • KANAPKI, SANDWICH I BUŁKI
    • PAKIETY PROWIANTOWE
    • LISTA ALERGENÓW
  • GALERIA
    • BANKIETY
    • FINGER FOOD
    • WESELA
    • KOMUNIE
    • IMPREZY PLENEROWE I MASOWE
    • SZEF KUCHNI POLECA
    • DZIAŁALNOŚĆ SPONSORSKA
    • SALA NA UROCZYSTOŚCI RODZINNE DO 40 OSÓB
  • WYPOŻYCZALNIA
  • KONTAKT
  • HOMEU leniwej Danuty - Catering Poznań

Menu nowoczesne

Categories: SKOMPONUJ MENU

Przekąski zimne:

  • tatar wołowy podwędzany dymem z szyszki z kruchą sałatą i grzanką (tylko w formie z obsługą kelnerską)
  • plastry kaczki na marmoladzie jabłkowo-gruszkowej z rukolą w sosie malinowym
  • „gravlax” łosoś norweski marynowany w pieprzu pomarańczowym z koprem włoskim skropiony oliwą truflową
  • pstrąg gotowany na zimno z oliwą orzechową i owocem granatu
  • carpacio wołowe z czerwoną cebulą i marynowanymi kurkami
  • rozbeff po angielsku z sosem salsa verde
  • vitello tonato – cielęcina z sosem tuńczykowym
  • marynowy śledź z piernikiem dekorowany roszponką


Przekąski mięsne ciepłe:

  • ziołowy kurczak zrolowany w cukini
  • cielęcina z szałwią w szynce dojrzewającej
  • mini kulki wołowe z warzywami po cygańsku
  • pieczarki grillowane z wieprzowiną i kolendrą
  • marynowane w koniaku plastry polędwiczki na gałązkach rozmarynu
  • pulpeciki drobiowe z makaronem penne i pepperonatą
  • kurczak ze śliwka kalifornijska w boczku
  • kurczak z warzywami w cieście filo
  • eskalopki wieprzowe w sosie śmietanowo – kurkowym
  • kurczak w cieście z paprykowym kuskusem
  • pieczone żeberka glazurowane miodem i ostrą papryką
  • kurczak z estragonem i skórką cytrynową na rata tui warzywnym


Przekąski rybne ciepłe:

  • łosoś w otulinie z boczku na szpinakowym rissoto
  • zapiekany pomidor z krewetkami i kuskusem
  • rolada z koprem włoskim i pomidorem w cieście filo
  • morszczuk w sosie słodko – kwaśnym
  • dorsz w sosie koperkowo – kaparowym
  • sandacz w sosie limetkowym


Przekąski wegetariańskie ciepłe:

  • grillowany bakłażan z ricottą i szpinakiem
  • ravioli serowe zapiekany w pomidorach pelatti i gorgonzoli
  • camembert z ananasem w migdałach
  • warzywa grillowane z serem feta
  • penne w sosie szpinakowo śmietanowym


Sałatki:

  • mix sałat z grillowanym kurczakiem w sosie curry-mango
  • z marynowaną cukinią, prażonym bekonem podawana na sałacie lodowej z winegretem
  • z pieczonej kaczki, pomarańczy i kiełkami słonecznika w asyście rukoli i sosu pomarańczowego
  • sałatka z roszponki, gruszki, płatków migdałowych i sera pleśniowego z sosem z octu balsamicznego z Modeny
  • sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i pomidorem skropiona oliwą z oliwek i sokiem z cytryny
  • mix sałat z pomidorkami koktajlowymi, krewetkami w sosie limonowym
  • sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i ananasem na świeżo ciętej sałacie lodowej z sosem winegret
  • liście młodego szpinaku, orzechy pini, brzoskwinia, gruszka, truskawki, ziarna sezamu, sos z octu balsamicznego
  • sałatka z makaronu penne z Pesto bazyliowym, kurczakiem grillowanym, pomidorem i czarnymi oliwkami
  • sałatka Cezar, kurczak grillowany z grzankami na sałacie lodowej z oliwą z oliwek
  • mix sałat z rukolą, mozarellą, suszonymi pomidorami i sosem bazyliowym
  • mix sałat z brzoskwinią, ananasem, camembertem smażonym, orzechami i sosem winegret
  • sałatka ziemniaczana z kiełbasą jałowcową z dodatkiem ogórka kiszonego i sosu majonezowego
  • sałatka z wędzonego łososia i jaj przepiórczych, rukolą polana oliwą truflową
  • sałatka z grillowanym kurczakiem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, kukurydzą, sosem grillowym
  • ze świeżych liści szpinaku z ćwikłą, prażonymi orzechami z czosnkiem i sosem z octu balsamicznego z Modeny


Zupy:

  • zupa z aromatycznych kurek z grzanką razową
  • zupa ziemniaczano – brokułowa z kwaśną śmietaną i prażonym boczkiem
  • zupa z pieczonych buraków z jabłkiem podprawiana śmietaną chrzanową
  • zupa ‘’ Nelusko ‘’ migdałowa z selerem naciowym i kurczakiem
  • zupa z pieczonej dyni piżmowej aromatyzowana oliwą z pestek dyni
  • zrem z topinamburu i kukurydzy dekorowany grissini
  • krem z kalafiora romanesku z pieprzem cytrynowym i wędzonym łososiem
  • zupa z kapusty włoskiej z jabłkiem i halibutem
  • krem z białych warzyw z łososiem i krewetkami
  • krem z pieczonych pomidorów i papryki z groszkiem ptysiowym
  • żurek staropolski ze smażonym borowikiem i jajkiem przepiórczym
  • zupa ziemniaczano – koperkowa z cielęcymi pulpecikami
  • krem z białych szparagów z kluskami szpinakowymi
  • rosół z bażanta z suszonymi warzywami i pierożkami
  • krem duo z pieczonych pomidorów i białego kalafiora dekorowany pestkami dyni
  • krem duo z białych i zielonych szparag


Danie główne:

  • szynka wieprzowa pieczona w czerwonym winie z wędzonymi śliwkami i boczkiem
  • policzki z prosięcia na plastrach z selera i glazurowaną marchewką
  • schab wieprzowy pieczony w cytrynie i rozmarynie z sałatką z soczewicy
  • filet z sandacza zapiekany w sosie serowym z białą czekoladą i liśćmi brukselki
  • górka cielęca przygotowana w niskich temperaturach zawijana w szynkę parmeńską
  • faszerowany figami mostek jagnięcy z szałwią
  • ligawa wołowa po azjatycku w sosie słodko – ostrym
  • pieczony łosoś norweski z chrupiącą ziołową skórką
  • halibut confi w maśle cytrynowo – estragonowym z zielonymi szparagami
  • podwędzana polędwiczka wieprzowa z sosem jeżynowo – goździkowym
  • pierś z kaczki duszona w czerwonym winie w sosie śliwkowym


Dodatki skrobiowe:

  • ziemniaki z boczkiem w liściach kapusty włoskiej
  • puree selerowo – kalafiorowe
  • pęczak z grzybami i śmietaną
  • łódeczki ziemniaczane zapiekane z farszem grzybowym
  • flan ziemniaczany z pieczarkami
  • ziemniaki gratin zapiekane z pietruszką
  • ziemniaki gratin zapiekane z czosnkiem i rozmarynem
  • ziemniaki zapiekane ze szpinakiem i riccottą


Dania grillowe mięsne:

  • stek z indyka w marynacie imbirowo – pomarańczowej
  • kofta wołowa z salsą meksykańską
  • cielęcina z szałwią w liściach bananowca
  • schab po węgiersku przekładany boczkiem
  • polędwiczka wieprzowa z kolorowym pieprzem
  • czarcie żebro z papryką i rozmarynem
  • orientalny szaszłyk z kurczaka na trawie cytrynowej
  • T-bon wołowy w marynacie koniakowej


Dania grillowe z ryb:

  • pstrąg z masłem koperkowym
  • łosoś norweski z limetką i solą morską
  • dorsz z sosem porowym pieczony w foli
  • szaszłyk z krewetek tygrysich

Related Products

  • Menu nowoczesne

    Przekąski zimne: tatar wołowy podwędzany dymem z szyszki z kruchą sałatą i grzanką (tylko w formie z obsługą kelnerską) plastry kaczki na marmoladzie jabłkowo-gruszkowej z rukolą w sosie malinowym „gravlax”…

  • Menu dla dzieci

    Zupa: rosolnik z lanymi kluseczkami pomidorowa z ryżem delikatna zupa ogórkowa Dania grillowe: podudzie z kurczaka fileciki z kurczaka kiełbaski drobiowe z grilla hot dog w bułce hamburgery w bułce…

  • Menu klasyczne

    Zupa: rosół z makaronem krem pieczarkowy z grzankami ziołowymi consomme z pomidorów i papryki zupa szparagowa z kluseczkami krem kalafiorowy z kluskami szpinakowymi żurek staropolski zupa gulaszowa Dania ciepłe z…

Kontakt

  • Piątkowska 94/3b 60-649 Poznań (wjazd ul. Nasienna)
  • +48 601 918 428
  • catering@uleniwejdanuty.pl

Zobacz nas na

Dołącz do nas na portalach społecznościowych

Copyright © 2020 Catering Poznań U Leniwej Danuty. All rights reserved.