Propozycja 2
W ramach cateringu (przerwa kawowa, lunch bufetowy)
Propozycja kawowy powitalnej:
- kawa (200 ml)
- herbata (200 ml)
- dodatki cukier, śmietana, cytrynka 2 szt. / os.
- galanteria cukiernicza 1 szt. / os. (sernik 100 g lub jabłecznik 100 g)
- ciastka kruche 60 g / os.
- soki owocowe (mix) 250 ml / os.
- woda mineralna niegazowana 0,5 l / os.
Podczas przerwy kawowej:
- kawa (200 ml)
- herbata (200 ml, co najmniej 5 rodzajów herbat w torebkach o wadze 1,5-2 g do wyboru)
- woda mineralna (gazowana, niegazowana,
- sok owocowy (200 ml) – min. 3 rodzaje, w tym co najmniej sok pomarańczowy, jabłkowym oraz z czarnej porzeczki
- wybór ciastek kruchych i ciast krojonych, np. w ilości min. 1 sztuka na osobę 50g. ciastek kruchych na osobę
- kompozycję owoców sezonowych
Lunch bufetowy obejmuje:
Sałatki:
- wybór sałatek
- mix sałat z sosem miodowo imbirowym
- szpinak z ćwikłą i prażonymi orzechami
- sałatka z rukoli i suszonych pomidorów
Dania główne na gorąco 2 porcje / osoba:
- zupa krem toskański z pieczonych pomidorów
- łosoś na cytrynie i szpinaku
- kąski drobiowe z szynką szwarcwaldzką w sosie serowo śmietanowym
- polędwiczka wieprzowa faszerowana borowikami
- sztufada wieprzowa w sosie pieprzowym
- beef stroganow
- kurczak z musem z brokuł
Zestaw dodatków co najmniej 4 rodzaje m.in.:
- zapiekane ziemniaki z ziołami,
- ryż sypki,
- kluseczki półfrancuskie,
- warzywa na ciepło,
- pieczywo
Dodatki kawowe:
- śmietanka/mleko do kawy
- cukier biały,
- cytryna pokrojona w plasterki
Wyposażenie:
- dekoracja kwiatowa na stołach głównych oraz na stolikach bankietowych .
- 15 stolików bankietowych
- obrusy na stoły szwedzkie i stoliki bankietowe
- dowóz
- usługa kelnerska w trakcie trwania lunchu bufetowego (do nakładania posiłków) oraz obsługę kelnerską w trakcie przerwy kawowej, uzupełnianie braków na stołach i uprzątnięcie na bieżąco brudnych naczyń)