Organizujemy studniówki, bale maturalne, połowinki. Poniższe menu jest przykładowe możemy indywidualnie dopasować je do oczekiwań klienta.

  • Propozycja 1 OFERTA DLA SZKÓŁ

    Zupa 1 porcja / os. do wyboru:

    • żurek staropolski
    • krem pomidorowy

    Danie główne – forma podania talerzowo 1 porcja / os. do wyboru:

    • wieprzowina faszerowana suszonymi pomidorami i borowikami w sosie leśnym
    • cannelloni z ricottą i szpinakiem w sosie śmietanowym (danie wegetariańskie)

    Dodatki 1 porcja / os.:

    • ziemniaki z koperkiem
    • zestaw surówek

    Deser 1 porcja / os.:

    • sernik domowy

    Serwis kawowy:

    • kawa
    • herbata
    • dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier

    Zimne zakąski – forma podania platery w stół 3 porcje / os.:

    • schab ze śliwką
    • przekładaniec wieprzowy z kolorową papryką
    • roladka drobiowa z szpinakiem
    • jajko w szynce na sałatce jarzynowej

    Sałatki:

    • grecka z serem feta
    • cztery rodzaje sałat w sosie winegret z pomidorkami koktajlowymi

    Dodatki:

    • pieczywo mieszane
    • masło

    Śniadanie 1 porcja / os.:

    • zupa gulaszowa
  • Propozycja 2 OFERTA DLA SZKÓŁ

    Zupa 1 porcja / osoba do wyboru:

    • zupa krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
    • zupa gulaszowa

    Danie główne – forma podawania talerzowo 1 porcja / os. do wyboru:

    • filet drobiowy faszerowany szpinakiem w sosie porowo śmietanowym
    • ser camembert panierowany w sosie żurawinowym (wegetariańskie)

    Dodatki 1 porcja / os.:

    • ryż curry
    • warzywa gotowane na parze

    Deser 1 porcja / os.:

    • szarlotka z bitą śmietaną

    Serwis kawowy:

    • kawa
    • herbata
    • dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier

    Zakąski zimne – forma podania platery w stół 3 porcje / os.:

    • schab z musem pieprzowym
    • indyk w owocach egzotycznych
    • terrina z grzybami na rukoli
    • mozaika drobiowa z suszonymi pomidorami

    Sałatki:

    • sałatka ziemniaczana z kiełbasą jałowcową
    • sałatka z grillowanym kurczakiem

    Dodatki:

    • pieczywo mieszane
    • masło

    Śniadanie 1 porcja / os.:

    • barszcz z pasztecikiem
  • Propozycja 3 OFERTA DLA SZKÓŁ

    Oferta przygotowana dla nie mniej jak 100 osób
    W ofertę jest wliczona obsługa i zastawa porcelanowa

    Zupa 1 porcja / os. do wyboru:

    • zupa nenusco (migdałowo selerowa)
    • krem pieczarkowy z grzankami ziołowymi

    Danie główne – forma podawania szwedzki stół 1,5 porcji / os. do wyboru:

    • kotlet de Volaille z kurczaka
    • sztufada wieprzowa z rozmarynem
    • zraz wieprzowy w sosie pieczeniowym

    Dodatki 1,5 porcji / os.:

    • ziemniaki pieczone
    • ryż z warzywami
    • zestaw surówek

    Deser 1 porcja / os.:

    • deser owocowy z bitą śmietaną

    Serwis kawowy:

    • kawa
    • herbata
    • dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier

    Zakąski zimne – forma podania szwedzki stół 3 porcje / os.:

    • schab z śliwką
    • indyk w owocach egzotycznych
    • pasztet zawijany w cieście francuskim w sosie remoulade
    • jajko w szynce na sałatce jarzynowej
    • pstrąg Agrykola

    Dodatki:

    • pieczywo mieszane
    • masło

    Sałatki:

    • sałatka grecka
    • sałatka makaronowo – brokułowa

    Antipasto Misto przekąski włoskie 1 porcja / os.:

    • cukinia faszerowana kozim serem
    • piramidka z bakłażana z mozzarellą w occie z modeny
    • pieczarki faszerowane cielęciną i serem gorgonzola
    • papryczka faszerowana młodym szpinakiem i kurkami
  • Propozycja 4 OFERTA DLA SZKÓŁ

    Oferta przygotowana dla nie mniej jak 100 osób
    W ofertę jest wliczona obsługa i zastawa porcelanowa
    Forma podania szwedzki stół

    Zupa 1 porcja / osoba do wyboru:

    • zupa pomidorowa z grzanką serową
    • zupa rosół z lanymi kluskami

    Danie główne 2,5 porcje / osoba:

    • stroganow z kluseczkami
    • makaron farfalle z kuleczkami cielęcymi
    • filet drobiowy w bekonie i rozmarynie
    • kurczak po tajsku z ryżem curry
    • brokuły z szynką pod beszamelem
    • mini kotlet de Volaille

    Zimne zakąski 3 porcje / osoba:

    • schab ze śliwką
    • mini galaretki rybne
    • roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem
    • indyk w owocach egzotycznych
    • przekładaniec wieprzowy z kolorową  papryką
    • cukinia faszerowana serem
    • wołowina w cebuli marynowanej
    • pieczarka z farszem i orzechami włoskimi
    • papryka faszerowana suszonymi pomidorami i borowikami

    Sałatki:

    • sałatka z kurczakiem, makaronem i brokułami
    • jajko w szynce na sałatce
    • sałatka z szpinaku ćwikły i orzechami

    Dodatki:

    • pieczywo mieszane
    • masło

    Serwis kawowy:

    • kawa
    • herbata
    • dodatki: cytrynka / śmietanka / cukier
    • ciastka kruche
    • galanteria cukiernicza: sernik jabłecznik, rożki

    Śniadanie 1 porcja / osoba:

    • barszcz z pasztecikiem lub paluszkiem z ciasta francuskiego
    • udziec wieprzowy serwowany przez kucharza
    • ziemniaki zapiekane z rozmarynem
    • bigos myśliwski