Przyjmujemy zamówienia na wyroby garmażeryjne
przygotowane tylko na paterach jednorazowych !!!!

Patera + opakowanie dodatkowo płatne – 3,00 zł.

ZAMÓWIENIA prosimy składać do 17 grudnia 2020r (czwartek) do godz. 14,00 na maila: catering@uleniwejdanuty.pl  (koniecznie proszę podać numer telefonu)

ODBIÓR 23 grudnia (środa) od godziny 14:00 – 18:00
(61-846-64-80 numer do indywidualnych uzgodnień)
mała patera do 6 porcji
średnia patera 7 – 14 porcji
duża patera do 20 porcji (nie mieści się w domowej lodówce)

PROPOZYCJA ZIMNEGO BUFETU

DANIA CIEPŁE NA WIGILIE

Forma podania w pojemnikach zbiorczych

Mięsa:

  • Indyk pieczony dekorowany owocami egzotycznymi – 150 g / 8,00 zł
  • Filet z kurczaka z ananasem – 150 g / 13,00 zł
  • Jajko w szynce na sałatce jarzynowej – 200g / 8,00 zł (min. 10 porcji)
  • Wieprzowina faszerowana kolorową papryką – 150 g / 8,00 zł
  • Przekładaniec wieprzowy z pieczarkami – 150 g / 8,00 zł
  • Rolada alpejska z szpinakiem i kozim serem – 150 g / 8,00 zł
  • Schab pieczony ze śliwką – 150 g / 8,00 zł
  • Szparagi w szynce – 130 g / 8,00 zł

Ryba:

  • Galaretka łososiowa z suszonymi pomidorami i kaparami – 120 g (min. 10 porcji) / 8,00 zł
  • Karp w galarecie – 120 g / 9,00 zł
  • Łosoś gotowany w białym winie na postumencie z cytryny – 150 g / 10,00 zł
  • Pstrąg Agrykola w galarecie – 150 g / 9,00 zł
  • Ryba po grecku – 1 kg / 50,00 zł
  • Sandacz w galarecie 150 g / 10,00 zł
  • Terrina z dorsza w liściach Nori z pałeczką krabową – 70 g / 8,00 zł
  • Śledź z piernikiem i kolendrą – 1 kg / 65,00 zł ( około 6 porcji ) NOWOŚĆ
  • Śledź w oliwie ziołowej z cebulą dymką – 1kg / 50,00 zł
  • Śledź w śmietanie z cebulą i jabłkiem – 1kg / 50,00 zł

Sałatki: (pakowane jedynie po 1 kg. (tj. 4-6 porcji))

  • Sałatka Cezar, kurczak grillowany z grzankami na sałacie lodowej z oliwą z oliwek – 1 kg / 50,00 zł
  • Sałatka jarzynowo – ziemniaczana tradycyjna – 1,5 kg / 75,00 zł
  • Sałatka „nicejska” z tuńczykiem, jajkiem i pomidorem na sałacie lodowej – 1 kg / 50,00 zł
  • Sałatka „pod szubą” warstwy śledzia, buraków, ziemniaków, jajka z sosem majonezowym – 1 kg / 60,00 zł
  • Sałatka z wędzonego łososia, suszonych pomidorów i jajka przepiórczego na mieszance sałat z rukolą – 1 kg / 70,00 zł
  • Sałatka z liści szpinaku z ćwikłą i prażonymi orzechami z czosnkiem i sosem z octu balsamicznego z Modeny – 1 kg / 50,00 zł
ZUPY:

  • Barszcz czysty – 24,00 zł / 1 litr
  • Uszka do barszczu 500 g – 20,00 zł
  • Krem z pieczonych buraków z jabłkiem i malinami – 36,00 zł / 1 litr
  • Zupa Wigilijny rybna – 32,00 zł / 1 litr
  • Żurek Wigilijny na zakwasie– 32,00 zł / 1 litr
  • Zupa borowikowa z łazankami – 32,00 zł / 1 litr
  • Zupa migdałowo – selerowa z łososiem wędzonym – 36,00 zł / 1 litr

DANIA GŁÓWNE:

  • Filet z łupacza gotowany – 150 g / 15,00 zł
  • Karp smażony z cebulą po staropolsku – 150 g / 15,00 zł
  • Łosoś w sosie kaparowym – 220 g  16,00 zł
  • Panierowany dorsz atlantycki z pieczarkami – 200 g / 12,00 zł
  • Panierowany filet z tilapii – 150 g / 12,00 zł
  • Pierogi z kapustą i grzybami okraszone cebulą zasmażaną – 26,00 zł / 1 kg (26 szt)
  • Sandacz pieczony w sosie polskim – 220 g / / 16,00 zł
  • Roladka z morszczuka z brokułami i serem topionym – 200 g / 14,00 zł
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym – 230 g  / 15,00 zł
  • Filet z morszczuka z farszem szpinakowym – 270 g  / 14,00 zł
  • de Volaille z kurczaka – 150 g / 13,00 zł
  • Zraz wołowy po staropolsku w sosie pieczeniowym – 280 g / 18,00 zł
  • Sztufada wieprzowa w sosie leśnym (karkówka pieczona w całości podawana w plastrach) – 250 g / 14,00 zł
  • Łosoś po góralsku z oscypkiem i żurawiną – 220 g / 16,00 zł NOWOŚĆ

WEGETARIAŃSKIE:

  • Kotleciki brokułowe w panierce migdałowej z sosem bazyliowym 2 szt – 250 g / 14,00 zł
  • Camembert z ananasem w sosie żurawinowym – 140 g / 14,00 zł

DODATKI:

  • Kapusta zasmażana z grzybami – 20,00 zł / 1 kg
  • Łazanki z kapustą i grzybami – 24,00 zł / 1 kg
  • Krokiety z farszem – 2 szt /180 g / 5,00 zł