Propozycja Wielkanocna

Zamówienia składane wyłącznie w formie elektronicznej na e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie: nazwiska, nr telefonu)

Zamówienia przyjmujemy do czwartek 18.04.2019 do godz. 17:00

Odbiór osobisty sobota 20.04.2019 do godz. 11:00 !!
Po odbiór zamówień zapraszamy na ul Piątkowską 94 / 3b, wjazd ul Nasienną (Dom Studencki „Danuśka).

Skomponuj własne, niepowtarzalne menu wielkanocne korzystając z szerokiej gamy dań, które posiadamy w naszej ofercie.

 

Sałatki: pakowane jedynie po 1 kg.

  • z wędzonego łososia i jaj przepiórczych, rucoli i roszponki polana oliwą truflową 1,00 kg / 50,00 zł
  • z grillowanym kurczakiem i grzankami 1,00 kg / 50,00 zł
  • z kolorowego makaronu i brokuł 1,00 kg / 75,00 zł
  • jarzynowa tradycyjna 1,50 kg / 75,00 zł
  • ze świeżych liści szpinaku z ćwikłą, prażonymi orzechami z czosnkiem i sosem z octu balsamicznego z Modeny 1,00 kg / 50,00 zł
  • sałatka z roszponki, gruszki, płatków migdałowych i sera pleśniowego z sosem z octu balsamicznego z Modeny 1,00 kg / 60,00 zł
  • mix sałat z brzoskwinią, ananasem, camembertem smażonym, prażonymi orzechami i sosem vinegrette 1,00 kg / 50,00 zł

Zimne zakąski mięsne:

  • schab pieczony w ziołach z musem pieprzowym 8,00 zł / porcja
  • polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim 8,00 zł / porcja
  • szparagi w szynce 8,00 zł / porcja
  • schab ze śliwką 8,00 zł / porcja
  • roladka alpejska ze szpinakiem i kozim serem 8,00 zł / porcja
  • kieszonka ze schabu z musem chrzanowym 8,00 zł / porcja
  • kurczak faszerowany kolorowymi paprykami 8,00 zł / porcja
  • przekładaniec wieprzowy z pieczarkami 8,00 zł / porcja
  • indyk w ziołach z owocami egzotycznymi 8,00 zł / porcja
  • galat wieprzowy z golonki 8,00 zł / porcja
  • galaretki z kurczaka 8,00 zł / porcja (min. 10 porcji)
  • jajko w szynce na sałatce 8,00 zł / porcja (min. 10 porcji)
  • pasta jajeczna ze szczypiorkiem w szynce 7,00 zł / porcja (min. 10 porcji)

Zimne zakąski rybne:

  • Łosoś w galarecie na postumencie z cytryny porcja 150g / 10,00 zł
  • Pstrąg „Agrikola” w galarecie porcja 150g / 9,00 zł
  • Sandacz w galarecie porcja 150g / 10,00 zł

 duza-patera-wielkanocna

Zupy:

  • żur na zakwasie z białą kiełbasa i jajkiem podawany w chlebie 32,00 zł / litr + chlebek do zupy 3,00 zl / szt (chleb nie jest wliczony w cenę żurku)
  • barszcz biały z jajkiem 32,00 zł / litr
  • kwaśnica na wędzonym boczku 36,00 zł / litr
  • zupa chrzanowa z pulpecikami 32,00 zł / litr

zurek-w-chlebie-

Dania główne:

  • kotlet de Volaille z kurczaka 12,00 zł / porcja
  • polędwiczki wieprzowe z konfiturą z czerwonej cebuli 16,00 zł / porcja
  • zraz wołowy po staropolsku 18,00 zł / porcja
  • pierś z indyka z karmelizowanym jabłkiem i pomarańczą 18,00 zł / porcja
  • pierś z kaczki z sosem z śliwkowym 20,00 zł / porcja

dania-glowne

Specjalność firmy:

  • udziec wieprzowy w całości faszerowany gaszą gryczaną i grzybami, podany z kapustą zasmażaną z borowikami oraz ziemniaczkami zapiekanymi 60,00 zł / kg
  • indyk pieczony w całości 50,00 zł / kg

Średnia waga udźca w całości waha się miedzy 6 a 8 kg
Średnia waga indyka w całości waha się między 5 a 15 kg